Select Page

Vikten av att sätta bra rutiner

För dig som lider av problem med sömnen är det viktigare än något annat att du är noggrann med dina rutiner. Försök vakna samma tid varje morgon, gå och lägg dig ungefär samma tid varje kväll och skapa ett liv som ger dig förutsättningar till dagsljus, motion och en bra kosthållning. Varje dag, hela veckan, året om.

Det kan låta tråkigt att leva efter schema, men tänk så mycket roligare livet blir när du sover bättre och kan vara ditt bästa jag. Alltid.

Jag är en vän av ritualer som hjälper mig att hålla mina rutiner och sedan jag började sätta min sömn på piedestal så känns varje ritual snarare som en gåva till mig själv än något jobbigt. Jag jobbar ständigt med mitt andetag, mitt sympatiska och parasympatiska nervsystem, min stresshantering och min biologiska klocka som alla påverkar min sömn. Och jag älskar’t.

Numera sover jag bra för det mesta och sedan jag började jobba med sömnklienter har jag insett hur kul det är att hjälpa andra att hitta sina rutiner. Jag är nämnligen övertygad om att det bästa är att hitta sina egna, att göra dem på sitt eget sätt och känna att man äger sin tid, sitt liv och sin sömn.

Natt och dag hänger ihop!

/Lisa

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

instalove